Beelden “bewijzen” de kans op sportief succes

16 juni 2022

Verschillende Usportfor clubs zijn afgelopen seizoen (2021/2022) kampioen geworden waaronder: FC Lisse (naar de Tweede divisie), TOGB (naar de Derde divisie), Kampong (naar de Hoofdklasse), Rotterdamse Studenten Rugby Club (naar de Eerste klasse), VV Koudekerk (naar de derde klasse) en nog vele andere. In de spannende nacompetitie waren er 38 Usportfor clubs actief. Zij strijden om promotie of handhaving.

Hebben de beelden (van Usportfor) een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van spelers en/of sportieve successen? Eén ding staat vast: beelden worden steeds belangrijker. De nieuwe standaard voor trainers en analisten is het inzetten van beeld bij de ontwikkeling voor het individu en team. Het visueel kunnen overbrengen en gebruiken van video is inmiddels een bewezen meerwaarde geworden.

Dat blijkt ook uit een artikel van SportknowhowXL. Met beelden kan je teamsprekingen veel kracht bijzetten. Beelden kunnen een technische staf ondersteunen op team en individueel niveau en dat laatste wordt ook steeds belangrijker. Door spelers in iedere situatie bewust te maken van hun rol en de bijhorende taak, leren ze situaties herkennen en kunnen ze tijdens de wedstrijd proberen de taken van die rol uit te voeren. (bron:https://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/open-podium/item/125311/spelers-beter-maken-met-video-analyse)

Terugkomend op de vraag: Hebben de beelden (van Usportfor) een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van spelers en/of sportieve successen? Volgens deze trainers hebben de beelden van Usportfor een bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en/of sportieve successen.

Volgens Steven Wuestenenk (hoofdcoach Be Quick 1887 Zondag 1 Hoofdklasse) zijn de beelden van Usportfor belangrijk voor de ontwikkeling van zijn team. ‘We kijken samen naar de beelden om tactisch beter te worden. Daarnaast wordt er ook in kleinere groepjes naar de beelden gekeken’. Be Quick 1887 deed lang mee om het kampioenschap in de Hoofdklasse A Zondag.

Ook bij Vitesse Delft zijn de beelden van meerwaarde, volgens Ronald Hes. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden en het helpt bij de ontwikkeling van spelers. Tevens hebben de beelden geholpen bij het behalen van de nacompetitie. Momenteel strijdt Vitesse Delft om een plek in de eerste klasse.

Mark Schuur (hoofdcoach TOGB Zondag 1 Hoofdklasse) vindt beelden belangrijk voor de ontwikkeling van zijn team. Zij gebruiken de beelden voor teamontwikkeling (per linie en individueel) en voor het analyseren van de tegenstanders. Mark benut de beelden om spelers bewust te maken van situaties die goed worden uitgevoerd, maar ook wat ze kunnen verbeteren. Dat wordt gewaardeerd door de spelers. Ten slotte hebben de beelden een bijdrage gehad in het verhaal om kampioen te worden. Door spelers te ontwikkelen, maar ook het analyseren van de tegenstanders. De technische staf analyseert de sterke punten van de tegenstander en creëert een tactisch plan om de sterke punten te elimineren. Afgelopen seizoen heeft TOGB 14 overwinningen geboekt en zij gaan nu de strijd aan in de Derde Divisie.

Beelden worden steeds belangrijker voor de ontwikkeling van spelers en dat kan resulteren in sportieve successen. Wacht niet te lang en begin het seizoen 2022/2023 met een automatisch camerasysteem. Neem contact op via: info@usportfor.com


Vraag nu informatie aan!


Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw club? Aarzel dan niet langer en plan nu een online gesprek in met onze expert of vraag een brochure aan.


  • Brochure: ontvang de brochure met voordelen voor de club, werking en FAQ.
  • Gesprek aanvragen: ga een informatief gesprek aan met een van onze experts.
  • Offerte: vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Aangesloten partners

Contactgegevens

Email: info@usportfor.com

Telefoon Kantoor: 010 - 741 00 73

Support: 085 – 022 08 22

Adres: Willebrordusstraat 12, 3037 TR, Rotterdam

US4TV

Copyright Usportfor 2020

Privacyverklaring

Usportfor Instagram  Usportfor Facebook  Usportfor Twitter  Usportfor LinkedIn

Download de Usportfor App