Digitaliseren van teamsporten

Usportfor tekent samenwerking met gemeente Rotterdam.

Tekenmoment Living Lab met Wethouder de Lange. | Foto © Charles Batenburg

Toekomstbestendige sportverenigingen

Gemeente Rotterdam wil meer toekomstbestendige sportverenigingen. Met het initiatief living lab wil de gemeente Rotterdam sportverenigingen weer aantrekkelijk maken voor de jeugd. Door technologie en sport te integreren moet sporten weer interessant worden voor jongeren. In het living lab gebruiken sportverenigingen spelvormen uit games die in de praktijk worden gebracht.

Kevin Vink, CEO Usportfor
“Ik vind het goed om te zien dat er veel technologische ontwikkeling is bij clubs op het gebied van digitalisering. Alle jongeren zijn 24/7 online, behalve als ze op het sportveld staan. Wij willen deze gap invullen door technologie te integreren met de sport. Ik verwacht dat deze gap binnen 2 jaar is opgevuld.”

Ontwikkeling esports

Digitalisering van de sport gaat hard. Competitief gamen is extreem snel gegroeid. Professionele sportclubs spelen hier ook op in door te investeren in esports, gamification, e-learning en data. Gemeente Rotterdam, sportgemeente 2018, gaat mee met deze ontwikkeling door de mogelijkheden te onderzoeken om technologie te integreren binnen de sport in een ‘living lab’.

 

Samenwerking Living lab

Tijdens de Rotterdam Games Week in Rotterdam Ahoy heeft de gemeente Rotterdam het initiatief genomen voor een samenwerking met verschillende partijen om experimenten in een living lab. De partners in het living lab zijn Usportfor, Hogeschool Rotterdam, Albeda, House of Esports, Trust, Rotterdam Ahoy, Erasmus Esports, Sportbedrijf Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en de gemeente Rotterdam.


Vraag nu informatie aan!


Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw club? Aarzel dan niet langer en plan nu een online gesprek in met onze expert of vraag een brochure aan.


  • Brochure: ontvang de brochure met voordelen voor de club, werking en FAQ.
  • Gesprek aanvragen: ga een informatief gesprek aan met een van onze experts.
  • Offerte: vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Aangesloten partners

Contactgegevens

Email: info@usportfor.com

Telefoon Kantoor: 010 - 741 00 73

Support: 085 – 022 08 22

Adres: Willebrordusstraat 12, 3037 TR, Rotterdam

US4TV

Copyright Usportfor 2020

Privacyverklaring

Usportfor Instagram  Usportfor Facebook  Usportfor Twitter  Usportfor LinkedIn

Download de Usportfor App