Nederlandse Sporttech test optische speler en bal tracking bij RKC Waalwijk

De voetbalindustrie verandert snel en veel voetbalclubs hebben de behoefte om video en data te integreren voor hun besluitvorming. We zijn trots op de nieuwe samenwerking tussen Usportfor en BallJames, twee snelgroeiende Nederlandse sportstech bedrijven. Met deze samenwerking willen de bedrijven de prestaties verbeteren van voetbalorganisaties. De Eredivisieclub RKC Waalwijk zal de eerste klant zijn die een pilot draait met deze innovatieve oplossing met het doel om speler en wedstrijdprestaties te verbeteren.

Usportfor is gespecialiseerd in software voor het automatisch opnemen van sporten met het doel om prestaties te verbeteren en live streaming van wedstrijden. Usportfor is momenteel beschikbaar voor voetbal, hockey, rugby, handbal en basketbal. BallJames is de eerste volledig geautomatiseerd 3D optische tracking oplossing dat het mogelijk maakt om video in real-time data te transformeren. De nieuwe BallJames Smart oplossing is in staat om met iedere camera feed data te verzamelen met geavanceerde deep learning algoritmes.

RKC Waalwijk is een voetbalclub dat in de Eredivisie uitkomt in Nederland. RKC Waalwijk heeft een data analist in dienst voor het verbeteren van prestaties en RKC Waalwijk heeft een belangrijke rol gespeeld in de vroege ontwikkeling van Frenkie de Jong.

FIFA EPTS

Data speelt een steeds belangrijkere rol in de wereld van voetbal. De FIFA herkent de groter wordende rol van het digitaliseren van voetbal en stimuleert en de FIFA biedt een platform voor innovatieve oplossingen door certificeringsprogramma’s op te zetten om de kwaliteit te waarborgen. De International Football Association Board (IFAB) heeft de standaarden voor Electronic Performance and Tracking System (EPTS) neergezet voor officiële wedstrijden van de FIFA. Een van de doelen van deze pilot is om te testen of de gegenereerde data kwalitatief goed genoeg is voor de standaarden van de FIFA. Dit zal een toekomstige applicatie in staat stellen om aan de normen van de FIFA certificering te voldoen, gebaseerd op de beelden van de Elite camerasysteem van Usportfor.

De pilot zal drie aspecten onderzoeken

  1. Genereren van tracking data (x,y posities van spelers, scheidsrechters en de bal, 25 keer per seconde gedurende de gehele wedstrijd) gebaseerd op geautomatiseerd gegenereerde beelden.
  2. Vergaren van fitness data van individuele spelers en scheidsrechters.
  3. Valideren van de kwaliteit van de data gebaseerd op compleetheid, correctheid en tijdigheid.

Unieke samenwerking

Deze samenwerking van twee Nederlandse sportstech bedrijven is uniek, waarbij een mooie synergie tussen beide bedrijven ontstaat. Usportfor groeit snel en helpt (professionele) voetbalorganisaties met het geautomatiseerd opnemen en streamen van wedstrijden en trainingen. Kevin Vink, CEO van Usportfor: “We werken al maanden aan deze samenwerking en ik ben trots om te kunnen vermelden dat we ook data tracking kunnen toevoegen aan onze video streams. Dit is een mooie aanvulling voor ons product waardoor ons product nog beter aan de behoefte van onze klanten kan voldoen.” Maarten Koster, Product delivery manager van BallJames, is trots op deze samenwerking: “Vanaf de eerste gesprekken met Usportfor merkten wij de technische mogelijkheden op en de mogelijkheid om te schalen wat Usportfor een ideale partner maakt voor BallJames Smart solution. Usportfor snapt de behoefte vanuit de voetbalindustrie en helpt hun klanten de prestaties te verbeteren door data met beeld te combineren.” Frank van Mosselveld, General Manager RKC Waalwijk: “Data zal een steeds belangrijkere rol spelen binnen het voetbal. RKC is meer gaan innoveren de afgelopen jaren en de toevoeging van data zal de volgende stap worden om de clubprestaties te verbeteren. We zien de mogelijkheden om video met data te integreren. De pilot van Usportfor en BallJames in het stadium waar wij staan als club is een grote stap in de goede richting en we zijn erg nieuwsgierig naar de eerste resultaten.”

De samenwerking tussen RKC Waalwijk, Usportfor en BallJames zal van start gaan gedurende het seizoen 2019-2020.

Neem contact op met Kevin Vink via kevin@usportfor.com or +31 10 741 0073 voor meer informatie.


Vraag nu informatie aan!


Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw club? Aarzel dan niet langer en plan nu een online gesprek in met onze expert of vraag een brochure aan.


  • Brochure: ontvang de brochure met voordelen voor de club, werking en FAQ.
  • Gesprek aanvragen: ga een informatief gesprek aan met een van onze experts.
  • Offerte: vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Aangesloten partners

Contactgegevens

Email: info@usportfor.com

Telefoon Kantoor: 010 - 741 00 73

Support: 085 – 022 08 22

Adres: Willebrordusstraat 12, 3037 TR, Rotterdam

US4TV

Copyright Usportfor 2020

Privacyverklaring

Usportfor Instagram  Usportfor Facebook  Usportfor Twitter  Usportfor LinkedIn

Download de Usportfor App