Slimme camera’s op 4 velden in Rotterdam

Ronald van Ombergen (l) en Kevin Vink (r) sluiten overeenkomst op Cruijff Court Afrikaanderplein

De overheid heeft met maatschappelijke organisaties het sportakkoord gesloten. Doel is kinderen meer te laten bewegen. Het sportbedrijf Rotterdam en de gemeente hebben 4 camerasystemen bij Usportfor besteld om jongeren in staat te stellen hun sportprestaties met beelden te delen op social media. 2 systemen worden geïnstalleerd bij sportclubs en 2 systemen op Cruijff courts.

Elke voetballer in Rotterdam heeft weleens op een pleintje zijn kunsten vertoond. Dat kan zijn in korte partijtjes tegen buurtgenoten of door freestyle skills te ontwikkelen. USportfor en Sportbedrijf Rotterdam gaan het op twee Cruijff courts mogelijk maken dat deze momenten gedeeld kunnen worden. Door ‘slimme’ camera’s op te hangen kunnen de voetballers de wedstrijden en skills opnemen en delen via de Social Media kanalen.

Een start gaat gemaakt worden in de periode 6 – 27 juni rondom het NK Cruijff in Rotterdam op het tijdelijke Cruijff Court op Schouwburgplein. Hierna gaan de camera’s op Afrikaanderplein in Feijenoord en één plein in Prins Alexander of Noord opgehangen worden. Door deze innovatie toe te voegen aan de Cruijff courts proberen Usportfor en Sportbedrijf Rotterdam op een digitale wijze jongeren te stimuleren meer te sporten op deze courts.

De camera zal pas in werking treden nadat een QR code op de court is gescand via een app. Binnen de app kan vervolgens gekozen worden voor verschillende opties variërend van opnemen van wedstrijden tot inzoomen voor skills. Door gamification software toe te voegen kunnen op termijn wedstrijden tussen verschillende pleinen worden opgezet.

De ontwikkeling van de software wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam vanuit Living Labs. Hierdoor komen er naast de 2 camera’s op de Cruijff courts ook camera’s te hangen op Sportpark Olympia (multisportveld American Football en voetbal) en in Sporthal de Wielewaal.


Vraag nu informatie aan!


Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw club? Aarzel dan niet langer en plan nu een online gesprek in met onze expert of vraag een brochure aan.


  • Brochure: ontvang de brochure met voordelen voor de club, werking en FAQ.
  • Gesprek aanvragen: ga een informatief gesprek aan met een van onze experts.
  • Offerte: vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Aangesloten partners

Contactgegevens

Email: info@usportfor.com

Telefoon Kantoor: 010 - 741 00 73

Support: 085 – 022 08 22

Adres: Willebrordusstraat 12, 3037 TR, Rotterdam

US4TV

Copyright Usportfor 2020

Privacyverklaring

Usportfor Instagram  Usportfor Facebook  Usportfor Twitter  Usportfor LinkedIn

Download de Usportfor App