Video analyse software

Video analyse wordt steeds belangrijker binnen de sport. Wat voorheen alleen voor professionele clubs beschikbaar was, is tegenwoordig ook betaalbaar voor de amateurtak. De innovatie binnen de sport gaat ontzettend hard, waardoor er steeds meer mogelijk is aan de hand van gemaakte beeldmateriaal van nabespreken van wedstrijden tot individuele ontwikkeling van spelers op alle niveaus.

 

Doel van video analyse

Het doel van video analyse is het kunnen geven van directe feedback aan spelers. Hierbij is het zien van de beelden ontzettend belangrijk. Wat eerst confronterend was, is tegenwoordig meer geaccepteerd. Spelers herbeleven aan de hand van het beeld de situatie zo objectief mogelijk, waardoor hij of zij zich bewust wordt van zijn of haar handelen in het veld tijdens een wedstrijd of training. Deze innovatieve manier van het trainen heeft een enorm positieve impact op de ontwikkeling van de spelers.

 

Goed beeldmateriaal is essentieel

Om video analyse te kunnen uitvoeren is hoogwaardig beeldmateriaal nodig. Daarbij is het van belang dat de verschillende situaties goed in beeld worden gebracht. De veldbezetting, loopacties en positiespel zijn onderdelen die goed in beeld gebracht moeten worden om een goede video analyse te kunnen uitvoeren.

 

De automatische camera

Naast de ontwikkeling van analyse software is er ook een snelle ontwikkeling bezig op het gebied van automatisch sportwedstrijden filmen. Usportfor is een partij dat een automatische camera heeft ontwikkeld voor alle teamsporten. De beelden gemaakt met deze camera zijn zeer goed geschikt voor video analyse software doordat de camera’s automatisch alle veldspelers volgt. Hierdoor is het positiespel, de loopacties en de veldbezetting altijd in beeld voor analyse. De automatische camera is momenteel beschikbaar voor voetbal, hockey, rugby, basketbal en handbal.

 

Video analyse software aanbieders

Er zijn verschillende partijen die video analyse software aanbieden op verschillende niveaus. De een heeft een uitgebreider pakket dan de andere partij. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe diep je in de analyse wilt gaan. Heb je een meer basic pakket nodig of ga je voor een uitgebreid pakket waarbij meer mogelijkheden zijn. Voordat je de keuze maakt is het belangrijk om doelen te bepalen en vervolgens te kijken welke partij het beste past om deze doelen te behalen.

Usportfor werkt samen met

Video analyse software partijen

NACsport

NACsport heeft een diepgaande video analyse software ontwikkeld. Met de software zijn uitgebreide analyses mogelijk voor ieder niveau.

Live annoteren is mogelijk in samenwerking met Usportfor.

Dotcomsport

Dotcomsport is een softwareleverancier die producten en diensten aanbiedt en ontwikkelt voor de sportmarkt. Zo hebben wij een volledig webbased spelervolgsysteem.

SoccerLAB

SoccerLAB is een compleet platform voor het managen van atleten en het uitvoeren van video-analyses, door iedereen binnen een voetbalclub of -federatie.

Sportscode

Sportscode is een vooroplopende video analyse software voor performance analyse, gebruikt door duizenden analisten, trainers en atleten wereldwijd.

MyTPA

My Team Performance Analyser wordt gebruikt voor offline analyse voor trainers en coaches. Met deze uitgebreide software kunnen diepgaande analyses gemaakt worden.

Live annoteren is mogelijk in samenwerking met Usportfor.

SciSports

SciSports is een sport analytics bedrijf dat is gespecialiseerd in het genereren van data uit wedstrijden voor voetbal. De gegenereerde data wordt gebruikt door profclubs om spelers te scouten.

Voordelen voor de hele club

Beelden zijn van de club

Alle beeldrechten zijn van de handbalclub. Usportfor heeft enkel gebruiksrecht over de beelden en helpt bij het verspreiden van de beelden.

Trainers en Coaches

De beelden zijn zeer geschikt voor video analyse doordat continu alle handbalspelers gevolgd worden door de automatische camera.

Fans en Supporters

Verbeter de binding met jullie fans in de regio door handbalwedstrijden live uit te zenden en samenvattingen te tonen van gespeelde wedstrijden op de clubwebsite en in het clubhuis.

Verhoog clubinkomsten

Verhoog de clubinkomsten door advertenties te laten zien in de livestream en de samenvattingen van de gespeelde wedstrijden.


Vraag nu informatie aan!


Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw club? Aarzel dan niet langer en plan nu een online gesprek in met onze expert of vraag een brochure aan.


  • Brochure: ontvang de brochure met voordelen voor de club, werking en FAQ.
  • Gesprek aanvragen: ga een informatief gesprek aan met een van onze experts.
  • Offerte: vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Aangesloten partners

Contactgegevens

Email: info@usportfor.com

Telefoon Kantoor: 010 - 741 00 73

Support: 085 – 022 08 22

Adres: Willebrordusstraat 12, 3037 TR, Rotterdam

US4TV

Copyright Usportfor 2020

Privacyverklaring

Usportfor Instagram  Usportfor Facebook  Usportfor Twitter  Usportfor LinkedIn

Download de Usportfor App